Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Laadpaal merken: overzicht

Heb je al een elektrische wagen of overweeg je de aankoop ervan? Dan wil je allicht ook een laadpaal bij je thuis installeren. Om zeker te zijn van een kwalitatief laadpunt kies je best voor een hoogwaardige fabrikant. Maar welke laadpalen merken bestaan er allemaal? Wat zijn hun kenmerken en hoe zit het met de prijs? In dit artikel vind je een handig overzicht van enkele kwalitatieve laadpaal merken!

Ga snel naar:
Overzicht laadpaal merken
Gemiddelde prijs laadpaal
Welk laadpalen merk kiezen?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Hoe kies ik de beste laadpaal voor thuis?

De markt van de laadpunten voor thuis is in volle ontwikkeling. Je kan dan ook kiezen uit verschillende kwalitatieve laadpalen merken. Die fabrikant is echter niet de enige factor om rekening mee te houden bij je aankoop. Wil je 100% zeker zijn van de juiste laadpaal bij je thuis? Dan stel je jezelf best ook de volgende vragen:

  • Welk laadvermogen heeft mijn wagen? Het is essentieel dat het laadvermogen van je wagen en je laadpaal goed op elkaar zijn afgestemd. Bij een auto met een kleine laadcapaciteit heb je bv. geen laadpunt met een hoog vermogen nodig. Een gecertificeerde installateur analyseert altijd grondig welk vermogen voor jouw laadpaal het meest aangewezen is.
  • Welke type elektriciteitsaansluiting heb ik? Oudere woningen hebben doorgaans een 1-fasige stroomaansluiting. Heb je echter een wagen met een hoog laadvermogen en wil je daar optimaal gebruik van maken om snel te laden? Dan zal je je elektriciteit moeten laten verzwaren door Fluvius naar een 3-fasige aansluiting. Heeft je wagen dan weer een laadsnelheid van 3,7 tot 7,4 kW? Dan is zo’n verzwaring in principe niet nodig.
  • Waar parkeer ik mijn wagen het vaakst? Uiteraard moet je laadpunt vlot bereikbaar zijn met je wagen. Parkeer je je wagen meestal in je garage? Dan is een wandmodel tegen je garagemuur de beste keuze. Daarnaast kan je natuurlijk ook een losse laadpaal op je oprit laten plaatsen. Hou er wel rekening mee dat de arbeidskosten dan oplopen (graafwerken, extra bekabeling, …).
  • Wat is mijn budget? Als je budget beperkt is, kan je kiezen voor een goedkopere, basic laadpaal zonder smart opties. Let op: zo’n laadpunt gebruikt geen zonne-energie en houdt geen rekening met stroom aan het daltarief. Dat resulteert in een hogere stroomfactuur. Kortom, de hogere aankoopprijs van een slimme laadpaal verdien je dus op termijn terug door lagere stroomkosten.

Hoe ben ik zeker van de juiste keuze? Je neemt best contact op met een gecertificeerde laadpaal installateur. Zo’n expert geeft je graag advies over een laadpunt op maat van jouw situatie en budget. Zo maak je gegarandeerd een weloverwogen keuze. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij installateurs in je buurt via onze offerteservice.

laadpaal merken

 

Overzicht laadpaal merken

De markt van de laadstations voor elektrische auto’s blijft in een snel tempo evolueren. Uit welke kwalitatieve laadpaal merken kan je tegenwoordig kiezen? Een kort overzicht:

 

1. Alfen laadpaal

Alfen is een Nederlands bedrijf dat al meer dan 80 jaar producten ontwikkelt voor de distributie van elektrische energie. Intussen is deze firma die in Hilversum ontstond uitgegroeid tot een beursgenoteerde, internationale onderneming. Dit laadpaal merk biedt geavanceerde, slimme laadpalen aan voor zowel zakelijk als huiselijk gebruik. De Alfen laadpalen voor thuis beschikken allemaal over dynamic load balancing (rekening houden het volledige stroomverbruik in de woning), een slanke en moderne behuizing, …

Modellen van laadpalen: Eve Single S-line, Eve Single Pro-line, …

 

2. Wallbox laadpaal

Een wandmodel van een laadpunt wordt ook vaak een ‘wallbox’ genoemd. Daarnaast is Wallbox echter ook een hoogwaardig merk van laadpalen. Dit bedrijf zag het licht in 2015 in Spanje, maar heeft intussen ook al kantoren en productiefaciliteiten in China en de VS. Wallbox biedt zeer compacte, geconnecteerde laadpunten voor thuis aan die te combineren zijn met zowel een 1-fasige als 3-fasige stroomaansluiting. Bovendien kan je je laadpunt ontgrendelen, laadsessies inplannen, … met de handige Wallbox-app.

Modellen van laadpalen: Wallbox Pulsar Plus

 

3. NewMotion laadpaal

Dit populaire laadpalen merk staat sinds kort bekend als ‘Shell Recharge Solutions’. Ondanks die nieuwe naam zijn de troeven dezelfde gebleven. Deze slimme laadpunten beheer je vanuit je luie zetel met een webapp en je kan laden met een snelheid tot 22 kW (afhankelijk van het laadvermogen van je wagen). Het Advanced-model is bovendien verkrijgbaar in tal van kleuren én met een wand- of paalmontage.

Modellen van laadpalen: Connect, Advanced, …

 

4. EVBox laadpaal

EVBox is opgericht in Nederland en lanceerde zijn eerste openbare laadnetwerk in 2012 in Amsterdam en Rotterdam. Intussen biedt dit bedrijf ook geavanceerde laadpunten voor thuis aan en lanceerde het in 2021 nog de EVBox Troniq Modular (een krachtige snellader voor bedrijven). Voor thuis is de EVBox Elvi het meest geavanceerde model van deze fabrikant. Dit slimme laadpunt laadt tot 22 kW, is geschikt voor elke elektrische wagen en valt vlot te upgraden met nieuwe functies en componenten.

Modellen van laadpalen: EVBox Elvi, EVBox BusinessLine, EVBox Ultroniq, …

 

5. Webasto laadpaal

Webasto is een Duits bedrijf dat naast laadstations ook autodaken en koel- en verwarmingssystemen voor wagens ontwikkelt. De firma behoort intussen tot de top 100 van leveranciers in de automotive industrie. Webasto heeft een laadpaal op maat van elk budget en elke situatie. Met de Webasto Pure kan je eenvoudig en veilig laden en met de Webasto Next geniet je van extra slimme opties als dynamic load balancing, een app om je laadsessies te regelen en te monitoren, …

Modellen van laadpalen: Webasto Pure, Webasto Next, …

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere installateurs!

Dit zijn natuurlijk slechts enkele bekende laadpaal merken waaruit je kan kiezen. Wil je gericht de mogelijkheden van al deze en nog meer merken vergelijken? Dan vraag je best meerdere voorstellen aan bij installateurs actief in je buurt. Op die manier kan je ook hun adviezen, werkwijzen en natuurlijk de totaalprijzen voor jouw laadpunt naast elkaar leggen.

Vrijblijvend offertes vergelijken voor jouw laadpunt? We brengen je graag in contact met meerdere gecertificeerde laadpaal installateurs in je buurt via onze offerteservice.

 

Gemiddelde prijs laadpaal

Voor een laadpunt bij je thuis mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 1.000 à 3.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing). Die kosten hangen af van het laadpalen merk, maar ook van de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, de uitvoering van het laadstation, … De totale prijsopbouw van een laadpaal ziet er als volgt uit:

Kosten laadpaal plaatsenGemiddelde prijs (excl. btw)
Laadpaal zelf€ 500 à 1.200
Installatie laadpaal € 300 à 2.000
Verzwaring elektriciteit€ 150 à 1.200
Keuring elektriciteit€ 150 à 200

Een totaalprijs voor jouw laadpunt? Vraag dan zeker prijsvoorstellen aan bij verschillende installateurs actief in je buurt. Zo kan je alle kostenposten naast elkaar leggen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

laadpalen merken

 

CONCLUSIE: welk laadpalen merk kies ik het best?

Er zijn tal van merken van laadpalen op de markt. Maar welke fabrikant kies je dan het best? Een belangrijke tip: het ‘beste’ laadpaal merk bestaat simpelweg niet. Alle gecertificeerde installateurs werken namelijk met kwalitatieve merken en elk project is anders. De beste keuze hangt af van verschillende factoren als het laadvermogen van je wagen, de locatie van je laadstation, je beschikbare budget, … Daarom vraag je ook best offertes aan bij meerdere installateurs. Zo kan je hun voorstellen op maat vergelijken en een doordachte keuze maken tegen een correcte prijs.

Gratis en vrijblijvend offertes vergelijken? Vul dan gewoon het onderstaande offerteformulier in. Dan krijg je binnen enkele werkdagen prijsvoorstellen en advies op maat van meerdere specialisten in je buurt:

 

Laadpaal offertes ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je laadpaal. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende bedrijven