Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Laadpaal installateur

Heb je een elektrische wagen en wil je een laadpaal laten installeren? Dan ga je best op zoek naar een geschikte installateur om de werken uit te voeren. Hierbij loont het de moeite om verschillende laadpaal installateurs te vergelijken. Maar waarop let je nu het best wanneer je installateurs vergelijkt? We helpen je graag op weg.

Ga snel naar:
Hoe laadpaal installateurs vergelijken?
Hoeveel kost een laadpaal installatie?
Werkwijze installateur laadpalen
Zelf laadpaal installeren of vakman?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

 

 

Hoe herken je een gecertificeerde laadpaal installateur?

Een betrouwbare installateur van elektrische laadpalen heeft een extra opleiding gevolgd bij een erkende organisatie. Het gaat hierbij onder meer om elektrotechnici en installateurs van zonnepanelen die al een uitgebreide kennis hebben van elektrische installaties en zich hebben bijgeschoold om laadpalen te installeren.

Op zoek naar een gecertificeerde laadpaal installateur actief in je buurt? Vraag dan gratis offertes aan via de offerteservice.

installateur laadpalen

 

Hoe laadpaal installateurs vergelijken?

Je hebt beslist om een laadpaal voor je elektrische wagen te laten installeren. Maar door welke vakman laat je de werken nu uitvoeren? Neem zeker volgende aspecten in acht wanneer je verschillende laadpaal installateurs met elkaar vergelijkt:

 

1. Volgens prijs

Doorslaggevend in de keuze van een laadpaal installateur is natuurlijk de prijs. Blijf zeker aandachtig wanneer je offertes vergelijkt en hou altijd rekening met wat er precies in de prijsofferte is opgenomen: de kost van het laadpunt en de overige materialen, de installatie van de laadpaal, onderhoudsabonnement, eventuele verplaatsingskosten … Wat is opgenomen in het prijsvoorstel, kan namelijk sterk verschillen van installateur tot installateur.

 

2. Volgens adviezen

Elke installateur van elektrische laadpalen zal proberen om in zijn advies zo goed mogelijk tegemoet te komen aan jouw noden en mogelijkheden. Toch is het nodig om de adviezen van verschillende installateurs goed met elkaar te vergelijken. Welk type laadpaal en welke laadcapaciteit stellen ze voor? Met welke merken werken ze? Het zijn allemaal aspecten die je keuze beïnvloeden. Neem dus zeker de tijd om ze tegen elkaar af te wegen. Zo kan je achteraf een weldoordachte keuze maken.

 

3. Volgens voorgestelde laadpaal

Welk type laadstation voor jou het meest geschikt is, hangt onder meer af van de beschikbare ruimte die je hebt. Een installateur houdt hier steeds rekening mee in zijn advies. Elke installateur heeft ook zijn eigen merkvoorkeur. EV-box, Alfen en New Motion zijn enkele voorbeelden van betrouwbare, bekende merken van laadpalen. Heb je zelf een voorkeur voor een bepaald merk? Kijk hier dan zeker naar uit wanneer je offertes van laadpaal installateurs vergelijkt.

 

4. Volgens uitvoeringstermijn

Afhankelijk van zijn planning stelt de installateur jou de uitvoeringstermijn van de geplande werken voor. Beoordeel die voorgestelde uitvoeringstermijn kritisch wanneer je de prijsvoorstellen van verschillende installateurs vergelijkt. Deze is vaak doorslaggevend wanneer je beslist met welke vakman je gaat samenwerken, bv. wanneer jouw nieuwe elektrische wagen binnenkort geleverd wordt en je wil dat je laadpaal tegen dan is geïnstalleerd.

 

Vergelijken loont: contacteer meerdere laadpaal installateurs

Wil je zeker zijn van de beste laadpaal voor jouw situatie tegen een correcte prijs? Dan loont het om meerdere voorstellen van laadpaal installateurs te vergelijken. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, uitvoeringstermijnen, … naast elkaar leggen en zo een weloverwogen keuze maken.

TIP: je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende installateurs van laadpalen via onze offerteservice.

 

Hoeveel kost een laadpaal installatie?

De kostprijs van een laadpaal installatie hangt af van diverse factoren: het type laadpaal, het laadvermogen, eventuele ‘smart opties’, de plaatsingskosten, het merk van je laadstation, … Gemiddeld mag je voor een volledige laadpaal installatie rekenen op 1.000 à 3.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing).

Een precieze prijs voor jouw laadpaal installatie ontvangen? Vraag dan verschillende prijsvoorstellen aan bij laadpaal installateurs actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

laadpaal installateur

 

Werkwijze installateur laadpalen

Hoe gaat een installateur precies te werk wanneer hij je laadpaal thuis of op jouw bedrijf komt installeren? Volgend stappenplan legt je uit wat je mag verwachten:

 1. Oriënterend gesprek + advies op maat

  De installateur komt ter plaatse langs en doorloopt samen met jou je situatie en specifieke wensen. Zo gaat hij na wat het laadvermogen is van je elektrische wagen, welke elektriciteitsaansluiting er is, of er graafwerken nodig zijn, … Op basis van zijn analyse stelt hij een advies op maat op.

 2. Situering ter plaatse

  Tijdens het plaatsbezoek bepaalt de installateur de beste locatie voor jouw laadpunt. Hierbij houdt hij rekening met de plaats van je elektriciteitskast, waar jij je wagen parkeert, waar de elektriciteitskabels liggen, … Hij voert dan ook de nodige opmetingen uit voor de plaatsing.

 3. Opmaak offerte + planning

  Op basis van de gegevens die de installateur heeft verzameld tijdens het plaatsbezoek, stelt hij een offerte op maat op met de verschillende kostenposten. Je ontvangt ook een planning van de werkzaamheden.

 4. Installatie laadpaal

  Ten slotte komt de installateur bij jou langs op het afgesproken tijdstip om de werkzaamheden uit te voeren. Is je laadpunt volledig geïnstalleerd? Dan geeft de installateur jou nog een uitgebreide uitleg, zodat jij perfect weet hoe je je laadpaal moet gebruiken, welke opties er zijn, enz.

BELANGRIJK: wil je laadpaal installateurs actief in je buurt contacteren? Dat kan snel en eenvoudig via onze offertepagina.

 

Zelf laadpaal installeren of vakman?

Om de installatiekosten te drukken, lijkt het soms een goed idee om zelf je laadpaal te installeren. Maar de installatie van een laadpaal is echter een complexe klus die de nodige expertise vraagt. Een gecertificeerde laadpaal installateur kan bogen op een uitgebreide kennis en ervaring en heeft ook de nodige opleidingen gevolgd. Laat je de installatie van je laadpunt over aan een vakman? Dan kan je rekenen op…

 • Advies op maat: een professionele installateur geeft je steeds advies op maat. Welk type laadpunt en welk laadvermogen heb je nodig? Op welke locatie plaats je je laadpaal het best? Moet je je elektriciteitsinstallatie verzwaren? Een laadpaal installateur geeft je een antwoord op al jouw vragen.
 • Correcte en snelle installatie: graaf- en elektriciteitswerken, installatie van je laadpaal, … Bij een vakman ben je zeker van een snelle, correcte en efficiënte plaatsing van je volledige laadpaal installatie.
 • Hoogwaardige laadpaal: een gecertificeerd installateur van laadpalen werkt enkel met hoogwaardige materialen en kiest voor kwalitatieve merken. Zo ben jij verzekerd van een installatie van topkwaliteit.
 • Persoonlijk aanspreekpunt: heb je vragen, is er een storing aan je installatie, heeft je laadstation een onderhoud nodig, … Je kan met al je vragen terecht bij 1 aanspreekpunt: jouw installateur.
 • Verlaagd btw-tarief: is je woning minstens 10 jaar oud? Dan bespaar je flink op zowel materiaal- als installatiekosten. Je geniet namelijk van het verlaagde btw-tarief van 6% als je de werken laat uitvoeren door een gecertificeerde vakman.

CONCLUSIE: het loont duidelijk meer om samen te werken met een professionele installateur van laadpalen. Wil je graag gratis advies en prijzen op maat aanvragen bij experts actief in je buurt? Dat kan via het onderstaande offerteformulier:

 

Laadpaal offertes ontvangen?

Kies voor een erkende plaatser en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je laadpaal. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende bedrijven